وکیل خانواده

امروزه شاهد بیش از اندازه دعاوی خانوادگی هستیم. از آنجایی که خانواده از اساسی ترین بخش هر اجتماعی بشمار می آید، رسیدگی به امور دعاوی خانواده یکی از حساس ترین امور در قوانین و وکالت می باشد.

وکیل خانواده

موضوعات ، دعاوی و پرونده های خانواده :

– نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن نامزدی ، ازدواج ، سن ازدواج ، الزام به ثبت ازدواج دائم ، اثبات رابطه زوجیت ، أخذ اجازه ازدواج دختر ، ازدواج مجدد زوج

– استرداد جهیزیه ، تأمین دلیل جهیزیه ، تأمین خواسته جهیزیه

– مطالبه مهریه ، مهرالمثل ، ممنوع الخروجی ، تأمین خواسته و توقیف اموال ، اعسار و تقسیط

– نفقه زوجه ، نفقه فرزند ، ترک انفاق ، تهیه مسکن مستقل ، تمکین ، نشوز زوجه ،

– شروط ضمن عقد ، شرط نصف دارایی ، اجرت المثل ، نحله

– عسر و حرج زوجه ، گواهی عدم امکان سازش ، طلاق توافقی ، طلاق رجعی ، طلاق بائن ، طلاق خلع ، طلاق مبارات ، رجوع

– فسخ نکاح ، موارد فسخ نکاح ، تدلیس

– حضانت فرزند ، ملاقات فرزند ،

– اثبات نسب ، نفی ولد ، اهدای جنین ، فرزند خواندگی

– جحر ، قیمومت ، نصب قیم ، عزل قیم ، رفع حجر ، حکم رشد

– دستور موقت در خصوص دعاوی خانواده

– امور راجع به غایب مفقود الاثر

– تغییر جنسیت

دعاوی خانواده علاوه بر علم و فن، تجربه بالای وکیل دادگستری در این امور را می طلبد. وکیل متخصص دعاوی خانوادگی باید ضمن آگاهی از موارد فوق الذکر بر رویه قضایی مسلط باشد و با آینده نگری اقدامات لازم را انجام و ادله اثبات دعوی را بطور کامل جمع آوری نماید تا عواقب ناشی از اختلاف عقیده و سلیقه مراجع قضایی گریبان گیر وی نگردد. بسیار ملاحظه گردیده که تنها ارسال یک اظهارنامه صحیح نتیجه دعوی را تعیین می نماید و به دلیل ارتباط اکثر دعاوی خانوادگی به یکدیگر، یک اقدام اشتباه یا شکست در یک دعوی، سایر دعاوی را تحت الشعاع قرار می دهد. اکثر دعاوی خانوادگی در دادگستری با مطالبه مهریه از جانب زوجه آغاز می گردد و با اقامه دعوی الزام به تمکین از جانب زوج ادامه پیدا می نماید. تقدم و تأخر این اقدامات دارای علت های مختلفی می باشد که در این مبحث نمی گنجد. برخی دیگر از دعاوی خانوادگی عبارتند از مطالبه نفقه زوجه، مطالبه نفقه فرزند، مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت، استرداد جهیزیه، حضانت فرزند مشترک، حق ملاقات با فرزند مشترک، اعسار و تقسیط مهریه، تعدیل از تقسیط مهریه، منع اشتغال زوجه، فسخ نکاح، اجازه ازدواج مجدد و طلاق می باشد. دعاوی کیفری که اغلب در کنار دعاوی خانوادگی مطرح می گردند عبارتند از ترک انفاق، ضرب و شتم، تهدید، توهین، فحاشی، افترا، فریب در ازدواج و …